Årets längsta löppass

Lördag, ledig dag, sol, perfekt väder. Det finns bara en sak som gäller då. Långpass löpning. Vilket långpass det blev sedan, jag tror det blev årets längsta löppass. Dessutom fanns det helt klart mer att ge, men energin tog slut. Jag hade inte tänkt springa så långt som jag gjorde och hade som vanligt inte med mig någon extra energi. Jag måste börja skärpa mig på den punkten. Alltid ha med någon liten dextrosolbit i fickan. För att ens få en liten kick, även om det självklart inte hjälper mycket när jag blir hungrig. Det hjälper kanske mest mentalt att få något sött i mig.

årets längsta löppass

Vädret var verkligen perfekt för löpning idag. Sol, klarblå himmel, ingen blåst och varmt. Jag hade för mycket kläder på mig. Jag hade tunnare tröja och tunnare pannband och vantar än jag sprungit med på vintern, men jag skulle ha kunnat ha ännu mindre. Som jag har längtat efter det här. Solen, ljuset, våren, långpass.

Jag sprang igen i mina trailskor, men jag hade lika gärna kunnat springa i vanliga. De få ställen där det fanns is, hjälpte ändå inte trailskorna. Jag var ändå tvungen att gå. Då springer jag hellre hela rundan i de skor jag vill, och så går jag där jag behöver. Nu var det kanske två tre ställen där det var riktigt is och halt, lite sörja på nåt ställe, men i övrigt var det bara, torra vägar.

Det är inte så konstigt att det blev året längsta löppass idag. Allt var verkligen upplagt för det. Imorgon ska det om möjligt vara ännu bättre väder. Jag undrar om jag kan hålla mig från att springa då också, eller kanske det blir en långpromenad. Vissa har ju sin utmaning att tänka på också…

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *