Vad har jag gett mig in på?

Jag har inte gett upp tanken om att gå 100 000 steg på en dag ännu, men jag har kanske börjat inse vad det faktiskt innebär. Hur många steg det är, och hur långt jag måste gå för att klara av det. Igår gick jag nästan 6,5 kilometer och det var ungefär 7300 steg. Jag hade trott att det var över 10 000 steg. Åtminstone. Det tog mig ungefär en timme att gå. Tio timmar promenad blir fortfarande ”bara” 73 000 steg, men ändå 65 kilometer. Om jag kallt räknar med att gå i samma tempo hela tiden, vilket jag knappast kommer att göra. Vad har jag gett mig in på egentligen?

vad har jag gett mig in på

Jag vet inte ens hur jag vill lägga upp det hela. Ska jag gå en runda och loopa den om och om igen. Med start och stopp hemma för att på det sättet kunna byta skor, gå på toa, äta och dricka. Eller vill jag gå från plats A till plats B. Båda planer har sina fördelar och nackdelar.

Å ena sidan tror jag att jag kommer att tröttna på att gå samma sträcka hela tiden. Å andra sidan vill jag inte släpa med mig en massa grejer. Plus att jag inte vill vara klar med utmaningen och då vara nånstans i… Salo? Hur långt kommer man på 80 (?) kilometer? Jag vill inte vara klar med utmaningen mitt i natten och vara tvungen att ta en taxi hem. Men jag ser det i alla fall som ett gott tecken att jag bara antar att jag kommer att klara av det och största problemet är hur jag ska ta mig hem sedan 🙂

Jag har semester om två veckor och jag tror att jag kommer att göra en miniutmaning då för att se hur kroppen reagerar och vad jag gett mig in på. Gå fast 30 000 steg på en dag, fördelat på flera rundor. Stiga upp, morgonpromenad, frukost, vila, gå igen, äta lite, vila, ny promenad. Se hur det känns i kroppen efter att ha varit igång hela dagen. Och hur kommer det kännas mentalt. Fortsätta gå, fastän jag redan är trött.

2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *