100 000 steg på en dag

Lyssnar ni på Träningspodden? Har ni hört om utmaningen 100 000 steg på en dag? Jag blev inspirerad och funderar nu allvarligt på att anta utmaningen. Redan för något år sedan var jag sugen på att springa ultra och det här tillhör lite samma kategori.

Utmaningen handlar alltså om att gå 100 000 steg på en dag. Enligt Google skulle det bli ungefär 76 kilometer. Det känns överkomligt, jag har ju ändå sprungit två maraton. Visserligen för tre år sedan, men i alla fall. Det var också skrämmande och jobbigt, men såå värt det vid mållinjen. Det här känns mer jobbigt på ett annat sätt. Att det är snarare tiden som kommer att vara ett problem, inte tempot. Inte för att jag precis har sprungit mina maraton fort, men det är en viss skillnad på att vara igång i fem timmar eller i femton.

en långpromenad i solen

Det är en ändå hel dags utmaning. Jag lär få starta tidigt på morgonen för att hinna. Det kommer också att vara jobbigt mentalt. Jag måste självklart ha pauser, för att äta, dricka, kanske byta skor och det är då det jobbiga börjar. Att starta igång igen, när jag redan är trött. För att jag fortfarande har en massa steg kvar att gå.

Det är just kanske det som lockar. Se hur långt jag klarar av att pusha mig själv och kroppen. Hur ont kommer det att göra egentligen? Jag har kollat på videon på Youtube av andra människor som gjort utmaningen och det är inte vackert mot slutet 🙂

100 000 steg

Varför går jag igång på sånt här? Jag har redan funderat på hur jag skulle kunna lägga upp träningen och var jag skulle kunna gå. När det skulle passa tidsmässigt med tanke på återhämtningen efter. Jag tror, tyvärr, också att det inte kommer att bli något maraton för mig i år. Inte i alla fall ”som normalt”. Med publik, folkfest och en massa annat kul omkring. Jag vill ha allt, eller inget. Virtuella lopp lockar inte, men det här däremot. Det lockar.

Så, 100 000 steg på en dag. Vem hänger på?

121

8 tankar kring ”100 000 steg på en dag

 1. Björn

  Jag gick 100k igår.
  Idag är jag uppe i ungefär 20k. Så återhämtningen gick snabbt. Men det var jobbigt igår kväll. Så jobbigt så att allt var roligt.
  För oss två tog det ganska exakt 18h. Vi började vid 6 och hann i mål precis innan midnatt.
  77km ble det.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag är lite orolig över hur länge det kommer att ta… Det är kanske ett lite större projekt än jag först tänkte mig, att det kommer att ta betydligt längre att gå än jag trodde.

   Svara
 2. Fredrik

  Jag tänkte göra ett försök på 100k i mitten på maj, lite beroende på vädret vilken dag det blir.
  Gick 25k steg idag. Planerat att börja promenaden senast 04.30

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag satsar också på att gå i maj, jag har inte bestämt mig för tidpunkt ännu. Men jag antar att jag också är tvungen att starta väldigt tidigt på morgonen för att hinna 🙂

   Svara
 3. Cina

  Planerat att göra det om en vecka?kollat på lite olika videos och det ser jobbigt ut på slutet. Tänker starta vid 05:00 .

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Heja dig! Jag har också kollat på olika videon, och det ser verkligen jobbigt ut mot slutet 🙂

   Svara
 4. Christer

  Jag och en kompis gjorde detta i förra veckan den 9/6,tyvärr så fick min kompis ont i lilltårna och bröt vid 53000 steg jag fortsatte och fixa de detta 🙂 tog ca 19 tim.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Starkt jobbat!! Jag är lite orolig över att få ont, eller att inte hinna tidsmässigt.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *