Träningsupdate

Förra veckan skrev jag hur det går med maratonträningen, men hur går det med träningen överlag. Det är kanske dags för en liten träningsupdate.

Löpningen går för tillfället riktigt bra. Jag springer långt och mycket. Inte snabbt, men jag försöker att inte stressa över det. Jag behöver inte vara snabb nu, jag hinner träna snabbhet senare. Just nu är det ändå viktigast att jag får till mina långpass och mängd.

träningsupdate

På tisdagen sprang jag över 17 kilometer vilket nog är årets längsta pass. På fredagen blev det över tio kilometer och det är jag också nöjd över. Det var varmt och svettigt och värmen påverkade nog mig. Pulsen var hög och jag var flåsig. Jag är ändå nöjd över att ha kunnat springa två längre pass den här veckan, varav ett riktigt långt. Plus ett vanligt, kortare distanspass. Maraton känns igen närmare.

I övrigt skäms jag nästan över att skriva min träningsupdate. Jag har inte ännu heller inlett cykelsäsongen, om man inte räknar med två kilometers cykling till stan. Nu har det ju till och med varit varmt, jag borde inte ha några ursäkter. Förutom att det just nu är jättekul att springa. Att jag hellre väljer löpning över cykling.

Styrketräningen då? Styrketräning, vad är det? Här har det helt gått utför. Jag vet inte när jag skulle ha styrketränat senast. Varken ordentligt, eller ens hemma med kroppsviktsövningar. Skärpning! Jag vet att jag behöver det. Speciellt nu när jag ökat på löpningen. Jag vill inte ha knorrande knän eller bråkande höfter.

Hur går det med din träning? Tränar du mer när det är sommar, eller har du sommarpaus?

0

4 tankar kring ”Träningsupdate

 1. Martina

  Oj,jag tränar nog.Det är en del av mig helt enkelt. Långa morgonpromenader,ibland via utegymmet på hemvägen nu då det varit så fint. Olika långa springturer ca 3ggr/v. Springer ofta för snabbt så övar på att springa långsamt,det är svårt men går nog då man har en springkompis som tvingar en att hållatakten långsam. Går ibland på morgonen till det lilla lokala gymmet nu när jag har sommarlov, skönt då man oftast har hela salen för sig själv och kan träna ifred🤭. Idag regnar det här och jag tvingar mig att ha en super vilodag för imorgon ska solen skina och det blir lång,långsam länk i den vackra naturen. Älskar att få vara här i Karis nu då här finns så många,fina rutter att springa och promenera. Hittar hela tiden nya.
  Så jo,jag tränar men ödmjukt och utan nån som helst lust att springa lopp.
  Lycka till med din träning och i maratonloppet!

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Ja, visst är det fint i naturen för tillfället och det bästa sättet att uppleva det på är ju att springa. Eller gå då. Det är alltid kul att upptäcka nya stigar, det känns som om jag alltid springer samma rundor i Pargas. Hur jag än tycker att jag varierar mig, hamnar jag alltid i Finby och centralparken 🙂

   Det är klart att man inte måste springa lopp, men tack för att du hejar på mig!

   Svara
 2. SuperSilly

  Helt klart mera nu då jag är ledig. Håller mig till springa utan mål dvs jag tränar inte mot ngt utan syftet är att hålla igång o inte försoffas. Ibland får jag sällskap av barnet på cykel, det är skoj! Rundorna blir 5-8 km, jag har blivit lite sämre på att springa långt. Men det duger bra. Som sagt; vill inte bli en sommarpotatis som bara sitter och latar mej.
  Lycka till med maratonträningen!

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   5-8 kilometer är också bra och det jag oftast springer om jag inte tränar inför något lopp. Det duger så bra så!

   Tack för hejarop för maraton, det kommer säkert att behövas 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *