Njuter av sommarens sista dagar

Söndagsmorgon, här sitter jag nytränad och nyduschad och kan igen konstatera att det blev en bra träningsvecka. Inte riktigt lika många kilometer som förra veckan, men det var inte mycket som skilde åt. 61 förra veckan, 59 den här. Jag fattar nästan inte hur mycket jag har tränat. Och det var bara löpningen. Utöver löpningen har det blivit cykling, promenader och vardagsmotion. Sen har det också blivit en och annan drink, pizza och hamburgare, och lata dagar i solstolen. Precis som jag vill ha det på semestern och sommarens sista dagar.

Imorgon kallar jobbet igen och då kommer det automatiskt att bli mindre träning. Då kan jag eller hinner jag inte träna varje dag. Eller orkar kanske inte ens. Jag hade prickat in perfekta semesterveckor med tanke på maratonträningen. Just när jag i träningsprogrammet hade mängdveckor med massor av träning, då hade jag semester. Nu kommer programmet att trappas ner, vilket passar bra eftersom jag ändå ska börja jobba igen.

sommarens sista dagar

Långpasset kommer att bli kortare nu. Jag tror i och för sig att jag lite tänker avvika från träningsprogrammet och springa lite längre än vad som är tänkt. Jag skulle vilja springa ett långpass på ungefär 20 kilometer ännu. Mest för det mentala och för att jag vill ha en bättre känsla än vad jag hade på mitt senaste. Veta att jag kan och orkar med rätt uppladdning. Jag ska ännu springa mina långa intervaller, men sedan kommer det mest att vara fokus på snabbhet. Kortare, snabbare intervaller och kortare pass men med högre tempo och ingen vila.

Nu tänker jag parkera mig i solstolen och inte lyfta ett finger. Jag ska njuta av den sista semesterdagen och kanske sommarens sista varma dagar.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *