En decemberutmaning

Jag brukar ha en decemberutmaning varje år, oftast för att jag vill uppnå ett visst mål ännu för året. Så även den här gången. Jag har tränat tre gånger nu sedan jag blev frisk från coronan. Gym plus simning, ett löppass och ett styrkepass hemma. Kroppen har inte reagerat och därför känner jag att jag vågar satsa mer på träningen igen. Därför ska det bli en decemberutmaning i år igen.

en decemberutmaning

Årets utmaning är att springa 60 kilometer totalt under december för att landa på totalt 1100 kilometer löpning för hela året. En jämn och fin siffra, till och med mer än vad jag hade som målsättning i januari. Jag är nu redan över mitt årsmål, men jag tycker att 1100 är en finare siffra än 1039. Vilket jag ligger på just nu. Nej förresten. Det har jag inte alls. Jag är på ungefär 1044 just nu eftersom det löppass jag sprang tidigare i veckan faktiskt var i december.

Det borde inte vara ett omöjligt mål för mig att uppnå, men ändå något jag behöver kämpa lite för. Jag behöver inte springa långa rundor, utan allt räknas. Två gånger i veckan är planen. I normala fall är 60 kilometer ganska lite för mig på en månad. Speciellt på sommaren när jag tränade hårt inför maraton. Då låg jag på 150 kilometer i månaden, men efter maraton har det inte blivit lika mycket löpning.

vilken träningsvecka

Jag ser det mest som en kul grej, eftersom jag redan är över mitt årsmål. Få avsluta året på ett bra sätt, med en god känsla. Gå in i 2023 med en bra grund med löpningen för att sedan kunna bygga vidare igen.

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *