Testlöpning

Jag har inte nackspärr, men vågar inte springa på för fullt ännu. Jag har fortfarande lite ont i nacken. Veckans första och enda löppass blev därför fyra kilometer testlöpning idag. Igår blev det en långpromenad och eftersom det inte blev värre, fick det bli testlöpning idag. So far so good, därför räknar jag med att kunna träna som vanligt igen nästa vecka. Två löppass, ett styrkepass hemma och så blir det comeback i gymmet och simningen.

Det känns skönt att vara igång igen. Inte för att jag ens hade någon paus, men det har blivit mindre träning den här veckan. Lättare, kortare pass med fokus på stretch och rörlighet. Promenad och en kort löprunda. Ingen tung styrketräning och inte mycket löpning. Men ibland blir det helt enkelt så här. Det är inget jag tar stress över, för jag vet att plötsligt tränar jag massor igen.

testlöpning

Får man längta efter våren nu redan? Det har ju inte ens varit mycket snö eller speciellt kallt, ändå är jag väldigt trött på vintern. Jag längtar efter att kunna springa med mindre kläder på mig. Vanliga skor istället för dubbskor. Mina nya Asics har visserligen varit betydligt skönare att springa i än mina Icebugs, men jag vill springa i vanliga skor. Utan dubbar.

Idag hade jag dessutom alldeles för mycket kläder på mig. Jag hade för varmt och var typ svettig när jag kom hem. Jag kollade på temperaturen, minus fyra, och tänkte underställ, ullstrumpor, varm jacka, buff och hela köret. För mycket på överkroppen och för tjocka vantar. Jag borde ju veta hur jag ska klä mig vid det här laget. Mindre kläder är oftast bättre.

 

 

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *