Förslag på träningspass

Om mina hörlurar är ett gissel, fungerar min nya klocka alldeles utmärkt. Den har såå mycket funktioner, betydligt fler än min gamla klocka, och jag har inte ännu heller helt lärt mig hur den fungerar. Eller jag fattar ju hur den fungerar, men den har så många fler funktioner. Jag vet inte vad allt betyder ännu. Eller hur jag på bästa sätt ska utnyttja den. Idag testade jag för första gången att springa enligt dess förslag på träningspass.

Varje gång jag har sprungit med klockan hittills har den gett ett förslag på träningspass, men jag har varje gång ignorerat det. Sprungit vad jag velat på känsla. Dagens förslag var 52 min löpning i 7:25 tempo. Bas. Det kändes lagom, och ungefär vad jag hade tänkt springa annars också. När den föreslagit korta intervaller i under 4:00 tempo… Inte riktigt min nivå just nu, men det tar väl förstås en stund innan klockan lär känna mig. Sen när jag sprungit/tränat fler gånger med den, vet den mer min nivå.

förslag på träningspass

Dagens löpning kändes lätt. Förvånansvärt lätt. Trots dubbskor, snö och kallt. Det kändes som om jag hade tryck i benen. Kanske all den styrketräning jag gjort, har haft effekt. Jag sprang till och med snabbare än 7:25 tempo. Jag behövde inte ens ta i. Efter träningspasset fyllde jag i lätt känsla och stark i appen. Förövrigt ny funktion på klockan det med. Hur kände du dig, upplevd ansträngning? Utmärkt, tackar som frågar.

Så nöjd över dagens löppass. Om det för någon vecka sedan kändes tungt och jobbigt, var det en helt annan känsla idag. Jag hoppas att det här är ett resultat av styrketräningen. Att jag bara kommer att bli bättre när jag blir ännu starkare.

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *