Slutsimmat för säsongen

Knappt hann jag gå min simteknikkurs innan det blev slutsimmat för säsongen. Jag tänkte redan skriva året, men jag ska ju självklart fortsätta simma i höst igen. I och för sig har jag ännu en gång kvar på mitt kort, så riktigt slutsimmat är det inte, men för mig och mamma. För snart är det vår och då väntar istället annan rolig träning. Golf för mamma och självklart löpning för mig.

Idag gick det så inte att simma. Jag vet inte vad som hände. Gjorde jag för tungt i gymmet innan, eller var det bara en dålig dag? Det hjälpte inte heller att det var massor med folk i simhallen. Förra gången hade jag en hel bana för mig själv och kunde öva i lugn och ro. Idag var vi sex på en och samma bana och det blev inte så mycket av mitt övande. Plus att jag blev helt slut.

slutsimmat för i år

Jag har glömt bort hur det känns att gå tom. När det helt enkelt inte finns mer att ge och jag bara vill lägga mig ner och vila. Pusta ut. Det har hänt när jag cyklar och det händer ibland vid löpning. Oftast om det är varmt och om jag slarvat med maten. Väggen, soppatorsk, bonking på engelska. Nu var det lite av samma känsla.

Jag tror nog att jag sen i höst när jag fortsätter simma måste ta det lugnare i gymmet ifall jag vill lära mig simma frisim. Att jag måste bestämma mig vad som är viktigast den gången. Gymmet eller simningen. Jag kan inte göra tungt i gymmet och sedan simma frisim efteråt. Inte ännu i alla fall när jag inte har tekniken och konditionen för det.

För jösses vad det är tungt att simma frisim. Jag orkar inte simma 25 meter i ett svep ännu. Förra gången hade jag världens träningsvärk på konstiga ställen. Ryggen, magmuskler, rumpa. Så tungt som jag tyckte att det var idag, kommer jag säkert ha träningsvärk imorgon igen.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *