Två dagar i Tallinn

Jag har semester för tillfället och den började med att vi spenderade två dagar i Tallinn. Vi åkte iväg på söndag morgon i snöslask och gräsligt före och kom fram till ett stormigt Tallinn. Det var inte precis det vädret jag hade hoppats på, eftersom vi den här gången bara skulle turista. Äta gott, gå på stan, shoppa och vandra runt.

två dagar i tallinn

På söndagen när vi skulle gå en sväng till gamla stan, kom vi inte långt innan vi bara bestämde oss för att besöka Viru Keskus. Det var svinkallt. Det var sån storm att vissa delar av trottoarer var avspärrade för att det hade blåst ner plåt från hustaken. Det blev ett snabbt besök till Viru Keskus och tillbaka till hotellet. Vi åt på hotellet och jag njöt av att ha ett badkar i badrummet.

Till måndagen hade det lovats sol och bättre väder, men det var fortfarande iskall blåst. Vi byltade på oss alla kläder vi hade med oss och for till gamla stan. Planen var att först gå omkring där och besöka utsiktsplatserna, och sedan ta oss till Telliskivi. Vi har aldrig varit där förut, men rutten av Tallinn maraton går där omkring. Jag har alltid velat besöka det eftersom det ser så fint och mysigt ut sommartid. I iskall blåst var det inte lika mysigt. Och det var aldrig någon sol.

två dagar i tallinn

Jag frös för mycket för att kunna njuta av det. Jag tog inte en enda bild, för jag ville inte ta bort mina handskar. Vi hade ingen plan för vårt besök annat än att vandra runt. Det var helt enkelt för kallt för att vandra runt på måfå. Så vi gick tillbaka genom gamla stan och mot vårt hotell. Köpte lite mellanmål längs vägen för att äta på hotellrummet innan vi skulle vidare till nästa ställe. Ulemiste shoppingcenter.

Jag tycker det är Tallinns bästa shoppingcenter, där finns alla butiker jag vill besöka. Den här gången blev det en väldigt lyckad shoppingtur. Jeans (för nio euro!), blus, tröja, vårskor och smycken. Jag hade uttänkt vilka alla butiker jag ville till och jag köpte något från alla tror jag.

Efter shoppingen tillbaka till hotellet och sedan mot Rotermanni där vi skulle äta middag på R14. Vi hade inte ens tänkt på att boka bord, för hur många är nu ute en måndag kväll i mars? Tydligen ganska många. Restaurangen var kanske inte packad, men det var betydligt mera folk än vi hade räknat med. Maten och vinet var gott som vanligt.

två dagar i tallinn

Eftersom vi hade semester och bodde på stans bästa hotell med den bästa utsikten och godaste drinkarna, blev det ännu drinkar på hotellbaren. Horisont bar på Swisshotel. Ta det som ett tips. Har ni råd att bo där, gör det.

På tisdagen blev det ett besök till Superalko, för att handla måltidsdryck till sommaren innan båten tog oss hem igen. Jag trivs nog väldigt bra i Tallinn, även om vädret den här gången inte var på vår sida. Men i september, sen så.

 

1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *