8 x 1000 meter

Idag var det alltså dags för mitt första pass med tusingar. Det kändes så trögstartat när jag for iväg, tänkte redan då att det här blir inte till något. Jag hade lite magknip och var inte alls sugen på intervaller. Det stod 8 tusingar på mitt schema. Enligt det träningsprogram som jag följer som ska göra mig snabbare på milen så skulle mina tusingar gå i 5:23-5:32 fart. Och det gjorde ju mina! (nästan)

Jag började mitt pass med 1,6 km uppvärmning. Sen gick mina tusingar i 5:08-5:29-5:23-5:17-5:42-5:22-5:14-5:51. Hade 2 minuters gåvila mellan intervallerna och avslutade passet med ca 1 km nedjogg. Dagens lärdom blev igen en gång att jag klarar av mycket mer än jag tror. Även om det kändes jobbigt i början när jag gav mig ut och jobbigt under intervallerna så gick det ändå mycket snabbare än jag trodde.

Jag har ingen gps-klocka utan använder mig av Runkeeper. Så jag ser först mina intervalltider när jag har avslutat passet. Det är lite (mycket) irriterande egentligen. Tror nog att jag pressa mig mer om jag ser tiden och hastigheten. Nu springer jag bara och tror att jag lufsar och så kommer jag hem och konstaterar att det inte gick så dåligt sen heller. Att jag kanske t.o.m. hade kunnat ta i hårdare…

Imorgon blir det vilodag för det är ingen zumba när det är påsk. Men på fredag blir det säkert lite löpning igen.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *