Måndagsintervaller

Idag sprang jag för första gången på länge intervaller. Jag hade inte så mycket tid och dessutom spökade gårdagens dåliga pass ännu i bakhuvudet, så det blev korta intervaller idag. Började med en 10 minuter uppvärmning och sedan blev det 12 x 1 minut. Jag hade 1:30 joggvila mellan intervallerna och avslutade med en knappa 10 minuter nerjogg. Känslan under passet var inte speciellt bra idag heller, min mage är inte riktigt i toppform ännu, men betydligt bättre än i går iaf.

När jag kom hem och kollade på mina tider från telefonen så visade det sig att intervallerna hade gått i hyfsat tempo iaf. Det kändes jobbigt medan jag sprang dem, men tydligen så gick de i bra fart. Den snabbaste gick i 4:20 och det är snabbare än vad jag brukar springa korta intervaller i. Inte så konstigt att det kändes jobbigt då. Imorgon tror jag att det får bli vila och möjligtvis lite stretch och foamroller. På onsdagen ska jag göra ett nytt försök till långpass och förhoppningsvis har min mage återhämtat sig sedan.

Nästa vecka kommer inte att innebära lika mycket träningsmöjligheter som jag är van vid, så jag vill få in mina kvalitetspass den här veckan iaf. Jag ska nämligen vakta mina föräldrars hund och hus nästa vecka medan de är bortresta en vecka. Och jag tycker att jag har enklare att hålla mig till mina rutiner ifall jag är hemma. Nu kommer jag att vara borta en vecka, så vi får se hur det går. Självklart kommer jag ju att packa ner mina träningskläder och jag kommer ju att gå mycket med hunden. Men det är ju det där springandet jag gillar mest, och tyvärr är Romeo inte en springhund. Även om han är hemskt söt.

Featured image

Denna sötnos får jag mysa med nästa vecka

Featured image

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *