Matmarknad i Åbo idag

Även idag var jag ledig från jobbet och vi hade bestämt med mamma att vi skulle besöka Åbo och gå på marknaden där. Det var alltså frågan om en marknad där det mestadels såldes mat från olika delar av världen. Jag älskar att gå på marknad och skulle kunna gå i flera timmar och bara titta på och beundra allt.

Tyvärr var ju vädret inte riktigt det bästa, men det betydde samtidigt att där inte var så mycket folk och ingen trängsel. Så vi fick gå runt i lugn och ro och titta på (ock smaka på) allt. Där fanns en massa gott, bl.a. olika ostar, korvar, bröd, bakverk, frukt, godis, kakor… Jag vill bara ha allt. Tyvärr var det ju allt ganska dyrt, då prisen oftast baserades på vikten av varan. Jag köpte en liten chokladbit, som var 3,50 euro per 100g. För den betalade jag nästan sju euro. Så egentligen var den väl inte så liten, eftersom ett standard chokladpaket är 200g (?). Men beslutsångesten alltså… Det blev till slut pistaschnöt och choklad.

Featured image

Jag köpte även hem en ”bullerulle”. Det var tydligen någon ungersk specialitet. Det smakar helt som en vanlig bulle, men lagas på pinne och så doppas den i olika smaksättningar direkt när den kommer från ugnen. Jag tog med kokos, men det fanns även med vanilj eller kakao. Det var iaf hur gott som helst när jag fick smaka så jag var bara tvungen att köpa en.

Featured image

Just när vi satt på en uteservering för en liten paus, så började det plötsligt regna. Massor. Som tur så satt vi under ”tak”, så vi blev inte så blöta. Lite synd för stämningen bara. Där var massor av folk och så plötsligt var det helt tomt. Alla bara sprang för att ta skydd.

Annars var marknaden nog väldigt lyckad. Det var kul att gå och titta på allt och få träffa lite folk. Åbo är nog som bäst på sommaren och speciellt å-stranden där marknaden ordnas är fin. Där finns massvis med mysiga cafeer och restauranger och små butiker.

Featured image

Featured image

Featured image

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *