6 x 800 meters intervaller

Jag vill bara tipsa om ett intervallpass som jag gjorde idag. Ifall man tycker att tusingar känns övermäktigt så kan man som jag ”fuska” lite och springa 800 meter istället. Det gjorde jag idag, det blev sex stycken såna. Jag tycker iaf att det mentalt känns lättare att ”bara” springa 800 meter än tusingar, även om det egentligen inte är en så stor skillnad.

Jag började mitt pass med 1,5 kilometer uppvärmning. Jag har knåpat ihop passet själv med hjälp av runkeeper. Så den piper till varje gång intervallen börjar och slutar, men den säger ju inget tempo medan man springer. Så det får jag veta först i efterhand, när jag har avslutat passet. Så jag springer på känsla och hoppas på det bästa. Jag hade siktat in mig på att springa mina intervaller i 5:20 ungefär, det skulle jag vara nöjd med. Och tja, det gick ju nästan som jag tänkt mig…

Sprang mina intervaller i 5:17-5:22-5:43-5:16-5:01-5:08. Inte direkt det mest jämna tempo och under den tredje intervallen vet jag inte riktigt vad som hände, men all in all är jag nöjd. Jag har inte sprungit längre intervaller på ett tag, jag brukar mest köra korta och snabba. Kanske jag nästa gång vågar mig tusingar. 800 meter var ju inte så jobbigt som jag hade befarat och känslan efter ett hårt intervallpass är ju obeskrivlig. Även om allt känns jobbigt medan jag springer så är allt efteråt skönt och så är jag så nöjd över mig själv.

Avslutade passet med 1,5 kilometer nerjogg, totalt landade kilometer mängden på strax över nio kilometer. En utmärkt start på veckan! Den här veckan tänkte jag träna som normalt, med mycket mängdträning. Nästa vecka åker vi till Grekland för en vecka så det kommer per automatik bli en återhämtningsvecka. Även om jag självklart kommer att ta med träningskläder dit, så vet jag att jag knappast kommer att köra hårda intervaller i 35 graders hetta. Det kommer säkert att bli lugna turer på fem kilometer och mycket promenader förstås. Men så får det vara ibland…

Featured image

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *