Reflektioner kring återhämtningsvecka

Nu är det ju bara lördagskväll ännu och en dag imorgon också, men eftersom jag är på jobb imorgon 11-21, så vet jag att det inte blir nån träning imorgon (heller). Så jag tänkte nu skriva lite om mina tankar kring den här lugnare veckan jag haft. Det här är ju en planerad lugnare vecka för min del eftersom jag både tränat hårt de senaste veckorna och visste att det skulle bli en tung vecka jobbmässigt.

Men ändå… Det är inte direkt så att jag känner mig sliten, tvärtom så känner jag mig förvånansvärt pigg med tanke på hur mycket jag jobbat. Så nånstans där i bakhuvudet finns ändå tanken att borde jag ändå inte träna/springa. För tänk om jag tappar allt när jag inte tränar på ett par dagar…

Jag vet ju att det är bra med lugnare perioder också och att jag självklart inte kommer att tappa formen bara för att jag inte tränar. Utan att det snarare gör gott för mig. Men det där lilla ordet ”bara” spökar…

Jag har ”bara” tränat två pass den här veckan. ”Bara” plyometrics och ”bara” sprungit ett pass och det var ”bara” sju kilometer. Att jag ibland kan ha så svårt att inse att det kan vara good enough. Allt som jag tränar är positivt och hemåt, även om det ”bara” är ett pass i veckan. Ett pass är bättre än inget pass.

Hur är det med dig? Är du bra på att ha lugnare perioder? Eller vill du alltid träna mer?

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *