Långpass med snöpligt avslut

Nu är det nya tag som gäller igen. Återhämtningsveckan är slut och nu tänkte jag försöka träna som normalt igen. Eftersom jag är ledig idag och vädret var super, så bestämde jag mig för att göra veckans långpass idag. Det var minus en grad ute och solsken(!), perfekt väder för långpass med andra ord.

Jag hade siktat in mig på en 15 kilometer. Jag tänkte att jag springer längs ”stora vägen”, mot Åbo hållet alltså och så vänder jag helt enkelt om efter ca 7,5 km och springer exakt samma sträcka tillbaka. Så behöver jag inte springa en massa kringelikrokar för att jaga kilometer.

Efter ca 6,5 kilometer så gör jag något som jag i princip aldrig gör. Jag vek av från stora vägen för att testa en nya väg! Tänk om jag springer vilse liksom! (Och jo då, med mig kan det nog lätt hända…) Jag hade egentligen springa ner till havet för att fota lite för det var som sagt jättefint väder ute. Och när man står där uppe så ser man ju havet och jag tänkte, det kan inte vara så långt dit. I värsta fall blir det ett lite längre långpass än 15 kilometer.

Gammal bild från mars, men liknande väder idag

Så jag viker alltså av, tassar på i lugn takt. Jag börjar skymta vatten där mellan träden när vägen plötsligt tar slut. Eller den allmänna vägen ska jag väl säga. Vägen fortsätter ju, men det dyker upp en stor skylt ”privat väg”. Jahapp tänker jag, jag får väl fota skylten istället då för havet. Så jag tar upp telefonen ur fickan, ska pausa runkeeper, ta fram kameran när telefonfanskapet ”laddar ur”. Det är alltså en Iphone jag har och den är känslig för kyla. Eller alltså den fungerar ju så länge jag inte rör den, men direkt jag vill göra nåt så stänger den av. Nån annan som har samma problem?

Jag bestämmer mig för att vända om och springer hemåt igen. Väl hemma så visar runkeeper 7,3 kilometer så dubblar man det eftersom jag ju sprang hem också, så blev det väl nästan 15 kilometer som planerat iaf. Dock inga foton..

Vad lär vi oss av detta? Köp en pulsklocka för att hålla koll på distansen alternativt ta med dig en annan kamera än telefonen ifall du vill fota…

 

0

0 tankar kring ”Långpass med snöpligt avslut

  1. Matsdotter

    Åh nej, så var min gamla iPhone. Så fort jag tog upp den när det var kallt (behövde inte ens vara minusgrader) Så stängde den av sig och sa att den var urladdad. Så då krävdes det en laddare för att kunna starta igång den igen.. så segt. Speciellt när man kommer och ska köra sitt pass på friskis och ens musik är på telefonen (panik!) 😉

    Svara
  2. Pingback: Söndagsstretch och sammanfattning | hopihopi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *