Middagstipset

Det här receptet har blivit lite av en favorit för mig, vi lagar det ofta. Det påminner om lasagne, men utan pastan och snabbare att laga. Nämligen kållåda. Receptet är ursprungligen härifrån.

Du behöver för 6-8 portioner:

1½ kg vitkål
ca 2 dl vatten
1 stor lök
4 vitlöksklyftor
400 g köttfärs
1½ dl kryddgurka
140 g tomatpure
1 burk creme fraiche
2 tsk torkade örter ( t.ex oregano och basilika)
1½ tsk salt
1½ tsk paprika pulver
½ tsk svartpeppar

1½ dl riven ost

Strimla kålen och lägg i en stor kastrull och häll på vattnet. Småkoka under lock i ca 15 minuter så att kålen mjuknar. Rör om ibland och tillsätt mera vatten i fall det behövs.

Skala och hacka löken och vitlöken. Hacka även kryddgurkan.

Bryn färsen och tillsätt lök och vitlök. Låt fräsa en stund och tillsätt sedan kryddgurkan.

Blanda ner i kålen, köttfärsen, creme fraiche, tomatpure och kryddorna. (Här är det bra med en stor kastrull så att du får allting blandat).

Häll allting i en smord ugnsform och strö över riven ost. Grädda i 200 grader ca 35 minuter. Täck med folie ifall lådan blir för mörk.

Nu ser det kanske inte mycket ut för världen, men tro mig när jag skriver att det är gott!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *