Sharing is caring, så lyder visst ordspråket. Jag tänkte passa på och dela med mig av det vi åt igår. Pulled chicken burger. Nu tänker ni säkert, pulled chicken? Är inte det lite, 2013? Kan så vara, men gott är det fortfarande. Pulled chicken går dessutom betydligt snabbare att laga än pulled pork, så det här hinner ni ännu testa på ikväll.
Du behöver för fyra portioner:
ca. 500 g kycklingfile
Marinad:
4 msk farinsocker
3 msk soja
2 msk tomatpure
2 msk rödvinsvinäger
ca. 2 cm färsk ingefära, riven
2 vitlöksklyftor, riven/hackad
2 tsk sambal oelek
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Jag hade ingen färsk ingefära utan använde mig av ca 2 tsk paste på burk. Lägg kycklingfilén i en ugnsform och häll över marinaden. Täck formen med aluminiumfolie. Ställ in i en 150 graders ugn och låt puttra i några timmar, jag hade två och halv.
Riv kycklingen i bitar med hjälp av två gafflar. Servera med dina favorit tillbehör till hamburgare. Jag hade sallad, kryddgurka, vitlöksmajonnäs och lökringar.