Otursdag idag

Det är först imorgon som det är fredagen den 13e, men jag har fått min beskärda del idag så morgondagen borde gå som en dans.

Dagen började bra, jag är ledig idag så jag tog en sovmorgon. Jag steg upp först halv tio och startade dagen i lugn och ro med att läsa morgontidningen och dricka kaffe. Tanken var idag ett lite längre distanspass löpning, gärna 12 kilometer.

Jag hade planerat att springa längs med motionsslingan nära där vi bor. Den är rätt så kuperad, så det är bra träning att springa där. Dessutom är det skonsammare för kroppen att springa på mjukare underlag ibland, jag springer ju mest på asfalt.

2016-05-12 12.41.55

Fast skonsammare och skonsammare… Idag blev det två vurpor. Första gången snubblade jag på en rot/sten. Jag hann dock parera ganska bra, så det blev inget stort fall, mest en massa stapplande för att få tillbaka balansen.

Andra fallet kom vid slutet av rundan. Vid parkeringsplatsen finns två räcken där man kan hänga i/ göra chins… De är i två olika höjder. Den första är alltför låg, kanske 1,40 från marken. Den andra däremot är alltför hög, jag nådde inte till den. Tydligen är jag inte den enda som inte når, eftersom någon hade staplat två träpallar ovanpå varandra för att nå.

Så jag ställer mig på pallarna, når fortfarande inte heller, jag nuddar just och just med fingren. Där står jag alltså och kämpar när hela fanstyget välter och jag ligger i backen. Tjopp ner på rumpan bara! Ingen större skada skedde dock, mest fick nog min stolthet en törn. Kan jag ens göra chins? nej… Jag ville ju bara hänga lite och testa.

Dagens saldo blev 10,5 kilometer löpning, två vurpor och en ond rumpa. Löpningen i sig gick i alla fall bra.

0

0 tankar kring ”Otursdag idag

  1. Pingback: So far so good | hopihopi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *