Träningsschema vs verkligheten

Jag har ett träningsprogram som jag följer (försöker följa) inför sommarens maraton. Problemet med det är bara att det inte alls beaktar min livssituation. Nu går jag in i fas två av programmet, det är sex veckor av samma schema enligt följande formel:

Måndag: vila
Tisdag: löpning 45-60 min grundtempo plus styrka
Onsdag: löpning 50-75 min högre tempo eller intervaller
Torsdag: vila
Fredag: lätt löpning/cykling/simning 30 min
Lördag: löpning 60 min grundtempo plus styrka
Söndag: löpning långpass 80-180 min grundtempo

Allt ser ju bra ut på pappret, men tänk om jag jobbar onsdag, men är ledig torsdag. Då kanske jag hellre vill vila på onsdagen och träna på torsdagen i stället när jag har mer tid. Och då måste jag kasta om hela schemat, för att kanske inte springa alla hårda pass på raken.

Så som sagt, jag försöker följa programmet. Jag har det mera som en modell, så att jag har något att utgå i från. Idag följer jag det dock, idag är det vilodag som gäller. I övrigt planerar jag veckan ungefär så här.

Tisdag: löpning 45-60 min plus styrka
Onsdag: lätt löpning
Torsdag: intervaller
Fredag: löpning 60 min
Lördag: vila
Söndag: Långpass löpning

2016-05-06 18.06.10

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *