Veckans sista pass gjort

Idag blev det ett pass löpning och det blev även veckans sista träningspass. Imorgon åker nämligen jag och sambon över till Stockholm och kommer att vara där lördag och söndag och då blir det ingen träning. Lördagen kommer att spenderas på båten och sedan söndagen i Stockholm. Visserligen kommer vi säkert att gå massvis, men ingen regelrätt träning.

Dagens pass blev ett långpass löpning. Ursprungligen hade jag tänkt springa långpasset på tisdagen, på min lediga dag, men eftersom det var så varmt och härligt väder så valde jag solstolen i stället. Mina långpass börjar vara av den längden att de tar över två timmar, ibland upp mot tre så det kräver att jag har tid på mig. På tisdagen ville jag helt enkelt prioritera annorlunda, så det blev ett intervallpass senare på kvällen då.

2016-05-25 14.04.01

Idag testade jag på att springa-gå strukturerat som jag råkade läsa om i en kommentar inne hos Åsa-milen under 50. Planen var att springa 22-23 minuter och sedan gå i 2-3 minuter så att ett ”block” blev 25 minuter totalt. Under min gåvila drack jag sedan av min smoothie och försökte skaka loss armar och ben lite. Jag har en tendens att spänna axlarna vilket jag inte märker förrän senare, men nu tänkte jag medvetet på det.

Jag tyckte min plan fungerade hyfsat. Jag tycker att jag hade svårt att komma igång igen efter min gå paus, det tog en stund innan jag hittade rytmen igen. Väl inne i rytmen, kunde jag hålla ett högre tempo än vad jag gjort tidigare på långpass. Tyvärr tog min smoothie slut efter det tredje blocket och där efter en och halv timme in i löpningen, började jag känna mig ganska tom på energi. Så efter det sjönk (höjdes?), det gick långsammare i alla fall, mitt tempo lite.

Totalt slutade dagens långpass på strax över 19 kilometer, veckototalen blev den här veckan 38.

 

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *