Det blir inte alltid som tänkt

Idag var planen att jag skulle träna ett pass styrka här hemma innan kvällsskiftet på jobbet. Jag steg upp i vanlig ordning, åt frukost, fixade lite här hemma och skulle just börja träna. Telefonen ringer. Jag ser att det är jobbet och jag tänker genast, att fasiken nu blir det ingen träning.

Jag pratar en stund med min kollega. Det är trassel på jobbet och hon undrar ifall jag kan komma in lite tidigare. Visst, säger jag, inga problem. Jag går och duschar och fixar mig i ordning inför jobbet. När telefonen ringer igen. Jobbet igen. Du behöver inte komma tidigare sen heller, problemet är löst. Nähäpp! Men jag är ju redan färdig. Orka träna nu, när jag precis fixat mig i ordning. Lika bra att åka in till jobbet i alla fall…

Imorgon är det en planerad vilodag. Imorgon hinner jag helt enkelt inte träna. Jag är på jobbet i princip hela dagen och början av kvällen. Och senare på kvällen väntar annat inplanerat skoj. Nu till mitt stora dilemma. Jag har tänkt träna på söndagen igen. Ska jag då springa som planerat eller istället göra mitt styrkepass som uteblev idag?

Ett av mina löften/träningsplaner för i år var ju att få in styrketräningen som rutin. Inte alltid välja löpning framom styrka. Så med det i tanken, borde jag ju träna styrka på söndagen… Men jag vill ju hellre springa.

20160803_175735

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *