Ibland ska man tro på Garmin

Min pulsklocka är sådan att efter varje pass ger den ”förslag” på hur lång återhämtningen bör vara. Återhämtningsrådgivare heter det visst. Nu med min lågpulsträning brukar återhämtningen vara mellan 15-25 timmar. Igår sprang jag ett lite snabbare/hårdare pass, med högre puls. Jag antar att Garmin baserar återhämtningen på hur hög pulsen varit, för igår var medelpulsen kring 160 och därmed också återhämtningen över 30 timmar.

Jag hade i alla fall bestämt mig för att springa mitt lite längre pass idag på dagen. Då hade det gått kanske 20-22 timmar sedan jag senast sprang. Efter ungefär fem minuters spring så kände jag redan i kroppen att det här kommer att bli en tung runda. Kroppen var seg och vid minsta lilla backe så rusade pulsen och mjölksyran kom i benen.

Nu tränade jag ett monsterpass styrka för benen på tisdag, så det spelade säkert också in. Efter ungefär fem kilometer så kändes det som om det lossnade, det var inte lika tungt längre och jag kunde springa ganska långt i sträck. Jag behövde inte gå vid varje backe mer, utan jag kunde hålla pulsen på en mer kontrollerbar nivå. Totalt blev dagens runda sist och slutligen nästan 13 kilometer.

Dagens lärdom alltså: Vila ordentligt efter hård(are) pass!

2016-09-13-17-36-28

 

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *