Backe upp, backe ner

Idag har jag varit ledig hela dagen och vädret har varit jättefint. Vad är då bättre än ett löppass mitt på dagen i strålande solsken? Jag passar på att njuta av de fina höstdagarna, för jag vet tyvärr att det snart är slut på dem. Snart är det bara mörkt, grått, regn, slask och allmänt blä väder.

Idag var i alla fall en härlig höstdag. Tyvärr var löpningen inte lika härlig. Jag hade tänkt springa 7-8 kilometer, men hade ingen plan på vilken runda jag skulle ta. Jag har min vanliga ”åtta”, men den springer jag hellre på kvällen. Den går vid landsvägen och där kan vara ganska så mycket trafik mitt på dagen. Så det blev inte den rundan.

2015-06-16 15.11.17

Halvvägs uppe

Istället bestämde jag mig för att springa längs med motionsspåret nära där vi bor. Slingan är lite under 2,5 kilometer och ganska så kuperad. Dessutom finns där en megabacke, förutom alla små backar då. Vid minsta lilla backe idag, så rusade pulsen. Ibland sjönk den snabbt och jag behövde inte gå. Ibland ville den inte alls sjunka och jag fick gå längre sträckor. Och så kom redan nästa backe…

Totalt sprang jag tre varv så jag hela löppasset blev faktiskt mer än åtta kilometer. Mina kilometertider varierade mellan allt från 6:45 till 8:55. Ingen jämn runda precis. Jag försöker verkligen att inte tänka på tiden/farten, men det är svårt. Jag vill ju bli bättre och inte behöva gå för att få pulsen att hållas på en lägre nivå. Samtidigt så vet jag ju att den blir högre per automatik eftersom jag sprang i så kuperad terräng idag.

 

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *