Bakade denna goda kaka idag och jag bara måste dela med mig av tipset. Kakan är härligt mjuk och saftig, precis så som en morotskaka ska vara enligt mig. Jag gillar inte torra kakor…
Du behöver:
4 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk soda (=bikarbonat)
1,5 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
4 morötter
1 dl olja
Topping:
200 g färskost (naturell)
ca. 4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
saft och skalet av en halv apelsin eller citron
lite smör
kokosflingor
Vispa de rumstempererade äggen och sockret fluffigt. Tillsätt finriven morot. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt i ägg-socker-morot blandningen. Tillsätt även oljan.
Grädda i en kakform i 180 grader i ca 45 minuter. Jag använde en med löstagbar kant som jag hade smörjt med lite smör och hällt på kokosflingor så att det inte skulle fastna lika lätt. Känn med en sticka så att kakan är torr.
Låt kakan svalna och stjälp upp på ett serveringsfat.
Blanda färskost, florsocker, vaniljsocker och saften och skalet från citrusfrukten. Jag använde mig av en elvisp för att undvika klumpar.
Bred blandningen över kakan och låt stå i kylskåp i minst en timme innan servering.
0
Morotskaka är sååå gott! 🙂
Det var evigheter sedan jag lagade morotskaka, men eftersom vi har en massa morötter hemma så tänkte jag att NU, nu ska jag baka det. Oftast brukar det bli med choklad när jag bakar…
Nu blev jag fikasugen :). Ser mycket saftig och god ut.
Den var riktigt god, testa!