En sockerbagare här bor i staden

Idag efter jobbet blev det att julpyssla lite. Jag har nämligen gjort knäck, polkagrisknäck närmare bestämt. Det lilla jag har smakat så kan jag bara konstatera att, mums mums! Ifall du är intresserad av att göra likadana, så är receptet följande:

ca. 60 st
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl sirap
1 msk smör
1 dl hackad mandel

Detta är grundreceptet till knäck som jag brukar använda mig av. Grädden, sockret och sirapen kokas upp under omrörning. Sedan får blandningen puttra tills ca 125 grader. Därefter tillsätter jag smöret.

2016-12-19-20-50-51

För polkagrisknäck behövs ytterligare:
1 dl hackade polkagrisar
5 droppar pepparmyntsolja

Efter att jag blandat i smöret rör jag ner hackad mandel, hackad polkagris och lite pepparmyntsolja. Jag hällde upp blandningen i ett litermått av aluminium och försökte att inte kladda alltför mycket när jag hällde i knäckformarna. Lyckades jag med att inte kladda? Nej, men gott blev det trots det 🙂

2016-12-19-21-37-01

 

 

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *