Julen kom och gick

Idag har vi sakta återgått till vardagen och till rutiner. Julen är härlig, men två dagar räcker alldeles lagom för mig. Idag skall det bli skönt att äta vanlig mat och bara ta det lugnt här hemma för oss själva.

Julafton spenderades hos mina föräldrar. Det var vi och så mina två bröder med familj. Totalt åtta vuxna och fyra barn. Väldigt mycket liv och rörelse och ett ivrigt väntande på tomten som aldrig tycks komma tillräckligt fort. Mat i oändlighet och vi åt tills vi sprack ungefär. Allting precis som vanligt då med andra ord 🙂

2016-12-24-16-54-58

Tomten kom till slut och hade med sig en massa presenter. Tydligen har även jag varit snäll i år för jag fick också något. Våran bröllopsbok som vi gjort var en uppskattad present. På kvällen på julafton kollade vi sedan som vanligt på svensson svensson. Varför kommer det så sent nuförtiden?

2016-12-24-22-34-35

Juldagen var vi hos min mans föräldrar. Vi brukar försöka spendera varannan julafton hos mina och varannan hos hans föräldrar. Ibland går vi i kors med våra bröder och allas tidtabeller passar inte ihop. I år så var vi bara fyra personer hos mina svärföräldrar eftersom min mans bror och sambo var där på julafton. Det är ju självklart tråkigt, men förståeligt att det inte alltid passar för alla.

Även juldagen bjöd på mat i överflöd. Sill, lax, skinka, rödbetssallad… Choklad, pepparkakor, mera choklad… Det finns ingen risk för att behöva gå hungrig på julen. Nu i efterhand känns det som om jag inte behöver äta på en vecka. Mätt och belåten efter all julmat.

Jag hoppas att du har haft en härlig jul!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *