Träningsmål 2017

Jag har haft träningsmålen i huvudet i ett tag redan, men det är först nu som jag har tid att skriva om dem. Det känns lite nervöst att skriva ut dem, för de blir genast så mycket verkligare då.

Under 2017 vill jag:

Springa ett maraton

Det här är en målsättning jag hade redan år 2016, men som inte blev av på grund av olika orsaker. Tanken är att springa maratondistansen på Paavo Nurmi maraton i Åbo i början av juli. Jag är inte anmäld ännu, men har tanken i huvudet och siktar på att stå på startlinjen den 1.7. Är jag nervös? Jätte.

Bli snabbare

Mitt andra större mål för år 2017 är att bli snabbare. Jag vill förbättra mina tider på milen och på halvmaraton. Jag tycker jag har sprungit på samma tider i två år nu och jag vill se en förbättring. På milen vill jag springa under 55 minuter och på halvmaraton under två timmar. I dagsläget känns det långt borta, med tanke på mitt lågpuls-spring och att jag harvar på i farter kring 7:40…

Och så den där simningen

Jag ska ta itu med simningen under 2017. Ifall jag nångång vill delta i triathlon, måste jag kunna simma (frisim). Jag har senast simmat i bassäng när vi bodde i Vasa och därifrån flyttade vi 2007, så det är ju ett tag sedan. Tröskeln till att ta mig till simhallen känns väldigt hög, jag äger inte ens en baddräkt.

2014-09-14-11-25-32

 

 

0

0 tankar kring ”Träningsmål 2017

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *