Jag skulle egentligen…

…Blogga om träningslistan jag hittade igår hos Ida, men… så sprang jag världens löppass idag och tänkte blogga om det i stället. Det här passet var något av det bästa jag sprungit på länge och jag bara måste skriva om det. Om så en bara för mig själv att kolla tillbaka på när passen känns jobbiga igen.

Jag har kämpat på med mina löprundor med lågpuls. Jag försöker springa med pulsen under 150. Ibland går det bättre, ibland sämre och ibland går det inte alls. Det har varit ett enda springa-gå springa-gå springa-gå osv. Jag har inte kommit in i en bra rytm och flow utan jag har varit tvungen att pausa mest hela tiden. Farten har varit därefter, oftast har medel legat kring 8:00. Och frustrationen desto högre!

Men idag! Idag sprang jag lite över nio kilometer med medelpuls 141 och fart 7:30. What?! Jag sprang hela vägen, t.o.m upp för backarna och pulsen hölls ändå i schack. Oh my frigging god alltså! När jag kollade på klockan medan jag sprang så visade pulsen 136, 138, 142… Jag var helt förvånad. Är det nåt fel på klockan?!

I söndags när jag sprang hade jag medelpuls på 139. Då tänkte jag bara jaja, med det var en kort runda (4,5 km) så det ”räknas inte”. Men kanske var det en indikation på att jag faktiskt blivit bättre? Att min lågpulsträning äntligen gett resultat? Hur som helst, så glad och lycklig över dagens runda i alla fall.

2017-01-17-13-44-32

 

0

0 tankar kring ”Jag skulle egentligen…

  1. Pingback: Mina träningsfavoriter x 10 | hopihopi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *