Hunter valley wine tasting tour

En av de första grejerna jag visste att jag ville göra när vi åkte till Australien, var att jag ville besöka en vingård. Jag googlade runt hemma och fastnade för ett företag som hette Hunter valley wine tasting tour. Hunter valley är ett stort vindistrikt utanför Sydney med en massa olika vingårdar och tillverkare. I broschyren stod det att vi skulle besöka fyra olika vingårdar och dessutom besöka en chokladfabrik och en osttillverkare. Vad kan vara bättre än det?! Vin, ost och choklad, det är ju typ mina favoritsaker i världen… 🙂

hunter valley wine tasting tour

Vi hade bokat resan/utflykten hemma till vår andra dag i Australien. I efterhand var kanske inte det den smartaste idén. Vi var nämligen fortfarande lite trötta och jetlaggade efter den långa resan, men klockan sju på fredag morgon stod vi i alla fall och väntade vi mötesplatsen. När alla var i bilen startade färden mot Hunter valley. Morgontrafiken i Sydney är inte att leka med och själva resan till första vingården tog kanske tre timmar. Då hade vi stannat på ett café längs vägen där reseledaren var noggrann med att poängtera att det är bra att äta något, ifall man inte ätit frukost.

Klockan tio var vi på vår första vingård, Briar Ridge. Vinflaskorna var uppradade och vinprovningen kunde börja.

dsc_0052

dsc_0061

Föreläsaren berättade lite om de olika vinerna och om gården i allmänt. Vi smakade på tre olika vitvin och fyra röda. Här någonstans insåg jag att det kommer att bli en lång och blöt dag ifall vi ska dricka lika mycket på alla gårdar. Nu drack man ju inte upp allt, utan man fick hälla ur glaset i en särskild skål som stod på bordet.

dsc_0051

2017-02-03-11-55-22

Resan fortsatte mot nästa vingård, Capercaillie. Vinprovningen fortsatte och jag började känna mig lite lullig i huvudet. Efter en stund smakade allt samma sak. Det blev till sist så många olika sorter och i så snabb takt att jag inte hängde med. Fast så är det säkert ofta på färdiga paketresor, tidtabellen måste hålla och det finns inte nån extra tid över.

2017-02-03-14-33-42

2017-02-03-15-39-04

dsc_0063

Efter två vingårdar var det dags för efterlängtad lunch. Lunchen ingick i priset och det fanns flera olika matalternativ att välja bland. Allt var förbeställt och maten stod nästan och väntade på bordet när vi anlände. Detta var helt klart ett ställe som är vana vid grupper och det var tempo på allting. In och ut ungefär för nästa grupp kommer strax.

När lunchen var uppäten åkte vi vidare till nästa ställe. Här var jag tydligen så mätt eftersom jag inte tagit ett enda foto därifrån. Jag minns tyvärr inte heller vad stället hette…

dsc_0057

Fjärde och sista vingården var Travertine. Detta var enligt mig det bästa stället. Så fint och vackert ställe. Härliga vyer. Det är svårt att föreställa sig att det bara är kanske 150 kilometer utanför Sydney och så annorlunda, grönt och väldigt mycket natur och öppna landskap.

dsc_0066

dsc_0071

dsc_0058

Vad tyckte jag om Hunter valley wine tasting tour då? Tja… det var inte riktigt vad jag trodde att det skulle vara. Jag hade föreställt mig att det skulle mera vara besök på själva vingården. Här plockar vi druvorna, så här tillverkas vin, här lagras vinet osv. Nu smakade vi bara på själva färdiga produkten. Vissa av gårdarna vi besökte tillverkade inte ens vinet själva utan bara sålde produkter.

Dessutom var tempot väldigt högt. Jag skulle ha önskat färre sorter och mer tid för prövning och reflektion. Nu var det bara vin på vin på vin. Det kändes ibland som om vi smakade igenom hela sortimentet och efter en stund smakade allt samma sak. Kanske en egen planerad resa hade varit bättre? Då hade vi fått ta dagen i eget tempo och inte behövt stressa från ställe till ställe.

 

0

2 tankar kring ”Hunter valley wine tasting tour

  1. Pingback: Nya Zeeland part 2 | hopihopi

  2. Pingback: Sydney opera house och harbour bridge | hopihopi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *