Auckland, Nya Zealand

Efter några dagar i Australien var det dags för nästa etapp av vår resa. Vi skulle vidare till Auckland, Nya Zealand. Tiden på flygfältet blev lite längre än väntat eftersom planet var försenat. När vi väl kom iväg kändes det som en stor lättnad.

dsc_0232

Det finns stora plan och så finns det STORA plan. Det här var definitivt modell extra large. Så stort att hela planet inte rymdes på fotot 🙂 Servicen var ypperlig på planet, mat och dryck, allt ingick.

2017-02-06-14-54-23

Vårt hotell låg på huvudgatan i centrum av Auckland, Queen street. Den gatan gick vi uppför och nedför många gånger. Vårt hotell låg nästan högst upp på gatan och nästan alla butiker, caféer, restauranger osv låg längst ner vid hamnen. (Det var alltså en lång backe.) Så det blev en hel del promenerande. Det här hotellet var helt klart det sämsta på resan. Det var som en liten skrubb, fast av nån anledning hade vi tre sängar. En dubbelsäng och så en extra enkelsäng som bara tog upp utrymme…

dsc_0238dsc_0254dsc_0243dsc_0249dsc_0256

Vädret i Nya Zealand skilde sig markant från Australien. Det var inte alls lika varmt. I Australien kunde det som bäst (mest?) vara över 40 grader, medan det i Nya Zealand var 20-25. Det var mera som en finsk sommar. Går solen i moln, blir det kallt. På kvällarna behövde jag en långärmad tröja på mig (hälsningar hon som fryser), men på dagen gick det bra i kortärmat och kjol.

dsc_02412017-02-07-10-58-59

dsc_0246

Obligatorisk hoppbild från resan

I Auckland besökte vi även Skytower. Det är ett över 300 meter högt torn som ses nästan var man än är i centrum av Auckland. Från tornet ser man bra över staden och hamnen och havet. När vi var där var det knappt några andra människor där, så vi fick gå och fotografera i lugn och ro. En mycket annorlunda upplevelse mot t.ex Eiffeltornet där det var en jäkla trängsel.

sky tower aucklanddsc_0266

Högt var det i alla fall och inte för den höjdrädda. För riktigt vågade personer finns det även möjlighet att göra ett skyjump ner från tornet. Inte en chans att jag skulle ha vågat göra det… Jag vågade knappt stå på glaset.

dsc_0281aucklanddsc_0270dsc_0274dsc_0272dsc_0264

Imorgon berättar jag om besöket till Waiheke island. Titta in då igen!

 

 

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *