Waiheke island, Nya Zealand

Waiheke island är en ö strax utanför Auckland, ungefär en 45 minuters färjtur bort. Färjorna kör i skytteltrafik från hamnen varje halvtimme. På ön finns många vingårdar, men eftersom vi redan hade besökt många i Australien valde vi att skippa det. På ön finns även vandringsleder och flera av passagerarna på färjan verkade vara på väg att vandra på basen av klädsel. Vi var främst ute efter att besöka stranden.

dsc_0285dsc_0289dsc_0292dsc_0294

Färjturen var extremt blåsig. Det gungade och guppade och var inte precis en behaglig upplevelse. Det var dock otroligt fint och en varierande natur. Det gällde att hålla hårt i hatten ifall man ville fotografera.

dsc_0293dsc_0297dsc_0300

Vid hamnen möttes vi av en mängd segelbåtar som låg och guppade. Vi hade inte gjort upp någon plan vart vi skulle gå på ön.Vi visste att vi ville till stranden, men i övrigt var planen öppen. Ön är så stor att det inte går att gå runt den på en dag och dessutom är den väldigt kuperad. Vad som ser nära ut på kartan visade sig ta mycket längre tid att gå än räknat eftersom det är väldigt mycket upp och ner.

dsc_0302waiheke islanddsc_0304dsc_0310

Planen nere vid hamnen var att gå runt en udde eftersom det på kartan såg ut att vara en ganska kort väg. Vägen skulle så småningom leda till den strand vi ville till. Vi hade inte räknat med hur kuperat det skulle vara och hur många gånger vi skulle stanna längs vägen för att fotografera.

dsc_0312waiheke islanddsc_0320dsc_0321dsc_0325

Två timmar senare var vi inte ens nära stranden, vi hade knappt gått en fjärdedel. Dessutom började vi bli osäkra ifall vi gick rätt. Vandringsleden var inte skyltad på alla håll, vi började gå förbi folks privata hus och gårdar och dessutom så hade vi inte sett till någon annan turist/vandrare. Ska vi faktiskt gå här?

dsc_0326dsc_0322

Vi bestämde oss för att avbryta vandringen och istället försöka ta oss till den stora vägen. Vi började vara ganska trötta i benen och både hungriga och törstiga eftersom vandringen tagit betydligt längre än beräknat. Vi hade inte tillräckligt med vatten med oss och hoppet om att nånsin komma fram den här vägen hade försvunnit för länge sedan.

dsc_0333dsc_0334

Till sist hittade vi äntligen till stranden. Den var lika folktom som hela ön i övrigt. Vi såg inte många vandrare eller övriga turister på ön. Det var bara på färjan som man märkte av turisterna.

dsc_03362017-02-09-12-14-56dsc_0339

Waiheke island var klart det bästa med vår vistelse i Nya Zeeland. Så fint och vackert. Fotona gör inte alls rättvisa till hur fint där var. Det var också ett ställe som man hade behövt betydligt mer tid på sig än en dag. Nu såg vi bara en bråkdel av ön och när vi väl kom fram till stranden var vi så trötta av vår vandring att vi inte orkade vara där speciellt länge. Nästa gång väljer vi den lättare vägen dit…

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *