Testlopp del två

Idag sprang jag samma testlopp som jag sprang för ungefär en månad sedan. Jag sprang samma runda som förut, det är det som är tanken, för att se om jag har förbättrat mig. Jag var osäker på hur det skulle gå eftersom de senaste passen jag sprungit har känts jobbiga. Jag har haft en konstig känsla i kroppen, som om jag varit påverkad av pollen eller varit på väg att bli sjuk. Jag tror nog att det är pollenallergi, för nu har jag ätit medicin i några dagar och det verkar ha hjälpt.

Rundan jag springer är fem kilometer eftersom det är den sträckan (ungefär) som anges att man ska springa i det träningsprogram jag följer. Sist jag sprang rundan sprang jag på 30:39. I mitt blogginlägg från den rundan så skrev jag att nästa gång jag springer samma så hoppas jag springa under 30 minuter.

IMG_20170410_183153_181

Idag sprang jag på 29:10! Jag är såå glad över tiden! Träningen har bevisligen gett resultat, det har varit värt allt kämpande med intervaller. Ibland känns det som om det inte händer något, att jag bara stampar på stället i träningen. Då gör det gott för självförtroendet att få till en sån här runda. Det är ju en förbättring med nästan 1 minut och 30 sek. Alla mina kilometer gick i tempo under 6:00, den snabbaste i 5:40.

Nu vill jag inte påstå att det var lätt. Jag menar det var flåsigt, det var tungt på sina håll, jag fick kämpa, men… När blev jag snabb plötsligt?! Jag som just förra veckan skrev ett inlägg om hur negativa tankar jag ibland kan ha kring mitt tempo och att jag känner mig långsam.

Men jag kan ju!

0

0 tankar kring ”Testlopp del två

    1. hopihopi Inläggsförfattare

      Tack! Det här var en boost för självförtroendet! Nu orkar jag kämpa på med mina träningspass igen, eftersom de har gett resultat

      Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *