Tillbaka upp på hästen igen

Idag blev det träning igen efter helgens slappande i solstolen. Efter jobbet var planen att springa intervaller för att dra igång kroppen igen. Eftersom jag hade vilat i tre dagar var benen pigga och ville springa snabbt. Planen var att springa korta intervaller, 70 sek spring och 20 sekunder vila.

Den första intervallen brände jag av i 4:30 tempo, poff sa det bara. Sedan fick jag hålla tillbaka lite på tempot eftersom vilan var så kort. På 20 sekunder hann pulsen just och just sjunka, innan det var dags för nästa intervall igen. Idag var det snarare flåset som var problemet, benen var pigga, men flåset hängde inte med i tempot.

Jag sprang 18 intervaller enligt det schema jag följer till maraton. Efter tio intervaller var det en längre vila på 3 minuter och den behövdes idag. Jag startade igen en gång för hårt, för att sedan få en dipp i mitten med tempon kring 5:15, för att sedan mot slutet igen hålla tempo kring 4:55. Vilket var det jag strävade efter. Jag ville springa under 5:00, men inte på 4:30 eftersom det är för snabbt för mig för att springa många intervaller.

Att jag inte ska lära mig. En annan sak som jag inte fortfarande heller lärt mig är hur jag ska klä mig. Jag höll ju på att svettas ihjäl, men vem springer intervaller i långärmat när det är 18 grader ute?!

20170522_195146

0

0 tankar kring ”Tillbaka upp på hästen igen

 1. Trail och Inspiration

  Tycker det är svårt att hitta ett jämnt tempo på intervaller.
  Oftast (men inte alltid) föredrar jag faktiskt att köra dem på löpband, då blir tempot superjämnt och det är svårt att fuska. 🙂

  Bra kämpat!!
  Kram M

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag har faktiskt aldrig testat att springa på löpband… men det kan säkert funka utmärkt, svårare att fuska och lättare att se vilket tempo man håller

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *