Yoga för löpare

För länge sedan blev jag tipsad om Ekhart Yoga, att det var en bra youtube kanal med bra yogaövningar och speciellt för löpare. Tyvärr minns jag inte mer vem som tipsade mig, jag tror det var Charlotta. Jag har länge tänkt att jag ska testa och att jag verkligen borde göra mer av yoga. Idag blev det igen bevisat. Jag var så stel, så stel.

Jag gjorde detta 20 minuters program och benen skakade. Det som man ska göra där kring 18 minuter in i videon, oh my god, alltså! Vilken övning, rekommenderar verkligen! (Maria) Även nästa övning där man skall lyfta bakre benet… *fniss* Vi kan väl bara säga att jag inte precis fick tag i foten 🙂 Stel är bara förnamnet.

Även om det var jobbigt, kände jag ändå att det gjorde något gott. Det här var ett program som passar mig. Tidigare när jag gjort yoga (gör man yoga eller yogar man?), har programmet varit för långt. Jag har haft ett program på över en timme, närmare en och halv, och jag har märkt att jag inte kan koncentrera mig så länge. Det beror säkert på att jag inte är bra på yoga, det är för jobbigt, jag är för stel, kan inte rörelserna och därför orkar jag inte hela programmet.

Det här passade bättre. Nu kunde jag fokusera hela tiden och koncentrera mig på vad jag ska göra. Inte fundera på shoppinglista, städning och dylikt. Det finns en massa program med samma instruktör och jag tänker testa på fler. För jag behöver det verkligen.

20170713_135324

0

0 tankar kring ”Yoga för löpare

  1. Maria

    Tack för tipset! Många av övningarna var bekanta eller halvbekanta för mig, men den där vid 18 minuter har jag aldrig gjort, man kan riktigt se hur bra den skulle vara, men det är nog kylskåpsvarning på mig i såna lägen, tror jag ? Måste definitivt testa den!
    I tal brukar jag förresten säga att jag yogar, men i skrift skulle jag bra kunna skriva göra yoga. Det kommer kanske i och för sig från engelskans doing yoga, jag vet inte? ?

    Svara
  2. Pingback: När jag plötsligt blev en yogi | hopihopi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *