Bra flyt i träningen just nu

Det känns som om jag äntligen är tillbaka ”på riktigt” efter mitt maraton tidigare i sommar. Inget mer känna på kroppen spring, ta det lugnt och försiktigt, utan jag kan springa intervaller och återhämta mig till nästa dag. Den här veckan har det blivit två träningspass hittills, ett löppass igår och och styrketräning idag.

Antingen har mina intervaller gett resultat eller så var det bara en bra dag igår under löpningen. Benen kändes lätta och pigga och farten var högre än den varit på ett tag under distanspass. Jag sprang i tempo kring 6:30 och det kändes lätt och bra i kroppen. Det kändes inte som om jag behövde kämpa för tempot, utan benen rullade på av sig självt. Det finns hopp om snabbare tider i kroppen till kommande halvmaraton och att jag med rätt sorts träningen kan se resultat.

Imorgon kommer det att bli en vilodag för jag gissar att det kommer att kännas i benen efter dagens styrkeövningar. Jag har inte använt mig av höga vikter, utan mest gjort övningar med kroppsvikt. Jag har försökt stärka upp bålen och stabilisera vänster höft. Små små övningar, som gjorda korrekt och i många repetitioner ändå kan orsaka träningsvärk på de mest underliga ställen.

0

3 tankar kring ”Bra flyt i träningen just nu

 1. Löpar-Åsa

  Jag har ju inte hängt med i bloggvärlden på ett tag, men sett ändå att det går bra för dig och jag blir så glad!
  Och otroligt bra film! Har inte tränat musslan så där med att hålla uppe i tio sek, men ska absolut testa!

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Åh <3

   Just det där med att det ska nästan darra i muskeln känner jag igen. Been there, done that. Det är exakt så det känns efteråt. Allt bara skakar, fastän rörelsen är liten i sig.

   Svara
 2. Pingback: Pannkaka | hopihopi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *