En löprunda i solsken

Jag har inte sprungit något sedan Tallinn halvmaraton. Jag brukar ta en medveten vilopaus efter lopp för att låta kroppen återhämta sig. Visst hade det lockat att springa på resan, speciellt på nya platser. Jag hade inte med mig några ”extra” löpkläder än de jag valde bland att springa Tallinn halvmaraton i. Valet skulle då antingen ha fallit på svettiga loppkläder eller shorts och linne. Att springa i shorts och linne i plus 10 grader lockade inte, såå gärna ville jag inte springa.

en löprunda i solsken

Nu känner jag att kroppen är redo för spring igen och suget till träning har kommit tillbaka. Idag har jag varit ledig hela dagen och tyckte att det var dags för en första löprunda. Vädret visade sig från sin bästa sida, det var soligt och varmt och perfekt springväder. Planen var att springa en lugn första löprunda, bara känna på kroppen, inte stressa, inte pressa utan lugnt och fint. Benen var pigga och jag fick hålla tillbaka för att inte dra ut för hårt. Det hade verkligen lockat att springa längre idag, för vädret var härligt, men sansade mig och höll mig till planen.

Det blev en löprunda på ganska exakt fem kilometer idag. Det känns som en bra början och allting verkade bra i kroppen. Inga krämpor efter loppet, utan pigga ben och okej flås. Den här veckan tänkte jag ännu få till en löprunda och sedan nästa vecka börja träna som normalt. Jag ska fila lite på min kommande plan, vad jag vill träna i höst och vad mitt kommande mål ska bli.

0

2 tankar kring ”En löprunda i solsken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *