Mitt överlägset mest lästa inlägg är receptet på chili con mifu. Fredagen till ära bjuder jag ännu en gång på ett recept med mifu. Originalreceptet är härifrån, men jag hade inte alla ingredienser som behövdes, utan jag har modifierat det lite. Det här är nästan min favoritmakaronilåda, främst för att det inte är gjort på äggstanning utan med ostsås. Dessutom går det betydligt snabbare att laga än traditionell makaronilåda.
Du behöver för 6 portioner:
(originalreceptet)
300 g makaroner
250 g körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
1 burk grillad aubergine, paprika eller kronärtskocka i olja
eller
1 burk paprikastrimlor i vinägermarinad
1 pkt mifu med tomatsmak
Tomat- och ostsås
2 dl matlagningsgrädde
5 dl mjölk
3 msk vetemjöl
1/4 tsk salt
2 msk tomatpuré
2 dl riven ost + extra för att ha ovanpå
Så här gör du:
Koka pastan i saltat vatten
Halvera tomaterna, finhacka vitlöken och låt de inlagda grönsakerna rinna av. Jag använde majs, champinjoner och soltorkad tomat. Alltså inget av det som stod i receptet, men det var riktigt gott i alla fall 🙂
Häll grädde, mjölk och mjöl i en kastrull. Värm under ständig omröring till blandningen kokar upp. Smaksätt såsen med tomatpuré och salt. Tillsätt riven ost, lite i taget, och blanda tills osten smält
Blanda den avrunna pastan, grönsakerna och mifu i en ugnsform. Häll på ostsåsen och strö över riven ost. Note to self, en stor form är att föredra…
Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i 15 minuter
Varsågoda! Ät och njut!
Vill du ha mer liknande recept?
Klicketiklick —-> Lunchsallad med mifu del 1 eller sallad med mifu del 2
2