Lux archipelago i Pargas

Något jag sprang förbi under gårdagens löptur var evenemanget Lux Archipelago. Jag har både läst och hört om det, men glömt bort att det var nu det ordnades. Det är ett evenemang som ordnas runt om i Pargas. Man får själv bidra med ljusinstallationer och konstverk utöver de som olika konstnärer står för. Jag kom ihåg att gruvan var en av platserna som skulle vara upplyst och det ville jag inte missa. Detta är gruvan i dagsljus, en gammal bild, men liknande fortfarande. pargas gruva

Om det är något Pargas är känt för är det väl just kalkgruvan. Här har det ordnats konserter och olika evenemang och jag har själv jobbat för företaget back in the days.

Roxette år 2011

Som jag skrev redan igår blev det mörkt väldigt snabbt under min löptur. I verkligheten var gruvan väldigt fint upplyst. Att försöka fånga det på bild med min telefonkamera var däremot en helt annan sak. Det blev antingen sudd, eller med blixt… *ehum* fokus på fel sak.

Det är fint i alla fall och bor man i Pargas tycker jag verkligen att man skall gå och titta. Det klagas alltid väldigt mycket på att det inte händer nånting och när det väl arrangeras nåt deltar ingen.

 

 

0

4 tankar kring ”Lux archipelago i Pargas

  1. Löpar-Åsa

    Eftersom jag har en ganska vild fantasi kan jag mycket väl tänka mig att det är värt att se! Tycker över huvud taget att det där med ljussättning generellt är rätt häftigt och kan åstadkomma mycket spännande och roligt!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *