Mål och sådant

Jag lovade ju ett skilt inlägg om mina målsättningar för år 2018. Det har dröjt med det, främst för att jag har haft svårt att komma på vad de är. Varken träningsmål eller mål i övriga livet. Det enda jag hade bestämt mig för var att fortsätta på den vegetariska linjen och inte alltid äta kött. Det brukar gå riktigt bra att välja vegetariskt, men när inspirationen tryter och hungern är total är det lätt att falla tillbaka till gamla vanor. Då blir det lätt att per automatik laga pasta med köttfärs eller kyckling och ris. Främst för att det är så enkelt och det är det vi alltid gjort. Jag har liksom inga vegetariska recept på lager som jag kan laga snabbt.

I fjol tyckte jag att jag hade lätt att komma på mål för året och saker jag ville jobba på. Nu känns det svårare. Jag brukar inte ange nyårslöften som att sluta röka (röker inte) eller börja träna (tränar redan). Däremot brukar jag just ha målsättningar, ibland sådana som jag skriver om på bloggen, eller så hemliga.

målsättningar 2018

Mot nya mål

Under 2018 vill jag:

Vara mer social
Malin skrev ett klokt inlägg häromdagen om att vara introvert och social. Hög igenkänningsfaktor på många punkter och något som även jag kämpar med. Under året ska jag tacka ja till fler sociala saker. Bjuder ni mig på kaffe, så kommer jag. Även lunch passar, eller middag. Eller fest. Kanske jag t.o.m sträcker mig så långt som till en promenad/löprunda. Det får nästan bli en skild punkt om det.

Träna/springa i grupp
Det finns olika löpargrupper i Pargas, Team Nordic trail startas upp, det finns olika events på facebook. Jag är ”med” i dem. Går jag någonsin på en social löprunda? Inte en chans i världen att jag skulle våga göra det. Tänk om jag inte känner någon? Eller nästan ännu värre, tänk om jag känner någon. Detta är trots allt Pargas. Chansen/risken att jag skulle känna någon är rätt hög. Jag är alltid rädd för att vara sist eller långsammast och sinka gruppen. Under år 2018 ska jag våga gå på en social löprunda.

Bloggen
Jag gillar min lilla blogg och att se den växa. Under 2018 ska jag satsa mer på den och se vart den tar mig. Det är ännu ett litet hobbyprojekt för mig, men ambitionen finns där. Det är kul med läsare och jag blir glad för minsta lilla kommentar. Tanken på att jag kan inspirera någon annan till träning är kul och samtidigt en konstig tanke. Jag som började träna för knappt sex år sedan, kan inspirera andra. En häftig känsla <3

Vad är dina planer för år 2018?

 

0

4 tankar kring ”Mål och sådant

 1. Madelene

  Ja, kom och spring nåt lopp i Sverige så kanske vi ses, Lidingö kanske? :).

  Och du att springa i löpargrupp är riktigt kul! Vågar jag så vågar du. Jag funderade i och för sig i typ 10 år innan jag gick med i en men det berodde också på att det inte fanns någon i min stad förrän ett par år sedan .

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Lidingöloppet ja, det är något att fundera på förstås. Fast det skrämmer mig nog nästan mer än vad maraton gör, med tanke på alla backar 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *