Fint väder = löpning

Jag har varit ledig även idag och när vädret fortfarande är fint, finns det bara en sak som gäller. Löpning. Jag hade säkert sprungit oberoende av vädret, men det är klart att det är roligare att springa när det är fint väder. Eftersom jag fick till veckans långpass igår, var dagens runda mest tänkt som en lugn runda. Jag försöker samla kilometer och öka på mängden löpning. Komma upp i normal mängd löpning för mig. Tre pass i veckan och i alla fall 20 kilometer per vecka. Senare vill jag förstås öka på mängden ytterligare, upp till 40 kilometer per vecka. Men jag måste börja försiktigt och inte bli för ivrig och gå ut för hårt.

fint väder för löpning

Det märktes idag att kroppen inte är van vid löpning för tillfället. Eftersom jag sprang längre igår än vad jag gjort på ett bra tag, borde jag säkert ha haft en vilodag idag. Benen var inte pigga och flåset var inte med mig. Om jag igår hade en känsla av att jag hade kunnat fortsätta springa hur länge som helst, ville jag idag ge upp efter en kilometer. Det var tungt idag. Det är alltid lätt att vara efterklok och när vädret var så fint kunde jag inte hålla mig.

Imorgon kommer det att bli en vilodag i alla fall. Jag kommer att jobba hela dagen och har inte tid att springa. Jag hade knappast sprungit annars heller. Kroppen behöver vila och återhämta sig. På söndagen hoppas jag att jag har tid för löpning igen. Om inte är jag ändå nöjd över veckans saldo. Två pass löpning har resulterat i över 14 kilometer löpning och det är ändå det dubbla vad jag sprang per vecka i december. Dessutom har jag tränat styrka och yogat och det är inte fy skam det heller. Men ett pass till och totalt 20 kilometer skulle nog sitta fint…

0

4 kommentarer

 1. Jag är liksom lite avis på din löpning. Jag önskar att jag hade lust. För just nu har jag inte det. Men jag blir tack och lov inte stressad av det. Har ju fullt upp ändå!

  • hopihopi

   13 januari, 2018 at 21:16

   Fast du yogar ju varje dag om jag har förstått det rätt 🙂 Det är ju också jättebra och lusten till löpning kommer nog säkert sen med våren. När det blir ljust och varmt ute…

 2. Låter som de två passen jag hade för ett tag sen. Pass ett kändes skitbra och pass två dog jag efter typ 200 meter… Haha! Mer vilodagar åt folket. Särskilt i början av en upptrappning. 🙂

  Kram M

  • hopihopi

   13 januari, 2018 at 21:19

   Jag vet ju att jag borde vila, men försöker alltid klämma in löpning när jag har möjlighet med arbetsturer och övriga livet. Eller inte kanske ”klämma in”, jag vill ju springa, förstås, men tja… Du förstår säkert vad jag menar. Att dessutom kunna springa i dagsljus är lyx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2020 Hopihopi

Tema av Anders NorenUpp ↑