Recept på vegetarisk lasagne

Det här åt vi redan i torsdags, men jag har glömt bort att tipsa om saken. Tyvärr kan jag inte ta äran för receptet, originalversionen är härifrån. Jag har utgått från grundreceptet, men modifierat lite. Perfekt att laga nu i helgen och räcker garanterat till lunchlåda till nästa vecka. Smakar som lasagne gör normalt, men är vegetarisk. Istället för köttfärs har jag använt linser som proteinkälla och mer grönsaker.

Du behöver för fyra rejäla portioner:

2 lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 burk tomatkross
2 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
ca 1 dl röda linser
1 zucchini

2 burkar creme fraiche
ca 2 dl mjölk
ca 2 dl riven parmesan

lasagneplattor

körsbärstomater
riven ost

Hacka löken, vitlöken och fräs i lite olja i en stekpanna. Tillsätt riven morot och zucchinin skuren i små bitar och fräs ytterligare en stund.

När grönsakerna blivit mjukare tillsätt tomatpurén. Blanda runt och häll på vinet. Låt vinet koka upp och häll på tomatkross. I med de sköljda linserna och krydda enligt smak. Jag använde bara salt och peppar den här gången. Koka i ca 10 minuter, tills linserna mjuknat något.

Samtidigt som tomatsåsen puttrar, lägger du två burkar creme fraiche i en annan kastrull. Häll på mjölken och koka upp. Jag ”sköljde ur” den ena creme fraiche burken med mjölk, och det var den mängden jag använde 🙂 Blanda ner riven parmesan och rör tills osten smälter. Salta och peppra enligt smak.

När båda såserna är klara, varva lasagneplattor och sås. Börja och avsluta med sås. På det översta lagret lade jag halverade körsbärstomater och lite mera riven ost.

Grädda i 200 graders ugn i ca 40 minuter. Låt stå en stund innan servering.

vegetarisk lasagne

Mumma!

0

2 tankar kring ”Recept på vegetarisk lasagne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *