Kvällsyoga på en måndag

Måndag verkar vara den dag i veckan som jag yogar på. Ibland på en tisdag, men nästan alltid måndag. Jag vet inte varför egentligen, det tycks alltid bara bli så. Ny vecka, nya tag och allt det där. Samtidigt är det skönt att jag har det som rutin nu. Att jag varje vecka får till ett yogapass, utan att jag behöver kämpa för det eller för att få det att passa in. Jag planerar in det automatiskt när jag gör min veckoplanering.

Jag har skrivit om det tidigare, hur mycket bättre jag mår när jag yogar. Hur jag blir lugnare, hur spänningarna i axlarna släpper och hur jag hittar fokus. Jag märker det speciellt när jag inte yogar. Hur mycket jag behöver yogan. Direkt jag slarvar blir jag stel i axlar och nacke. Jag får lätt huvudvärk och sover sämre. Nu när jag dessutom ökat på träningsmängden, springer längre och hårdare pass, behöver jag något som motvikt till det. Alla pass behöver inte vara med hög puls och fullt ös. Det är bra med lugn(are) pass ibland också.

Jag följer fortfarande Adrienes True serie på youtube. Jag har nu gjort åtta pass av 30. Hon är min favoritinstruktör på youtube inom yogan. Hon förklarar bra tycker jag och säger hela tiden att man ska göra enligt sin egen förmåga. Visar olika alternativ på övningar och är inte mycket för ”utrustning”. Allt som oftast ligger hennes hund med, vilket passar mig utmärkt eftersom jag också brukar ha hjälpredor när jag yogar.

Vem behöver ett yogablock, när man har en katt 🙂

1

2 tankar kring ”Kvällsyoga på en måndag

    1. hopihopi Inläggsförfattare

      Jepp 🙂 De vill alltid vara med och förstår inte alls varför de inte får någon uppmärksamhet

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *