Jag kan stå på händer!

All den yoga jag sysslat med på sista tiden har bevisligen gjort något för formen. Den hjälper inte bara mot stelheten i kroppen efter långpass, utan helt plötsligt kan jag stå på händer. Nu är det kanske liite av en sanning med modifikation. Jag kan stå på händer mot en vägg och kan sedan ”släppa taget” om väggen och fortsätta stå. I kanske 5 sekunder. Men alltså, jag kan stå på händer! Det har gått framåt i utvecklingen. Tidigare har jag inte kunnat stå utan en vägg. Alls.

stå på händer

Vänster är idag, höger för ett år sedan

Jag hade som mål att lära mig stå på händer utan en vägg förra sommaren. Jag kom så långt att jag bestämde mig för att lära mig det. Sedan gjorde jag inget åt saken och trodde liksom att det skulle lösa sig självt. Jag glömde bort det hela och kom aldrig längre än att kunna stå mot en vägg. Övade knappt på det hela och allt rann ut i sanden. Den vägg som jag tidigare övat mot, där spikade vi upp en tavla och tja, end of story.

Jag lyssnar på Träningspodden  och där har de i det senaste avsnittet pratat om handstående. Kommit med olika tips och vad man ska tänka på o.s.v. Idag bestämde jag mig för att testa igen efter min normala styrketräning. Vi har faktiskt fler väggar i huset att öva mot. De första försöken går alltid sådär, innan jag kommer på tekniken. Men plötsligt står jag där. Upp och nervänd på händer, utan stöd från väggen.

Jag vågar inte testa att stå utan vägg ännu, jag är rädd för att falla över. Jag kommer upp med fart och väggen bromsar mig. Jag hittar fokus och kan sedan stå utan stöd en stund. Nu känns det i alla fall inte omöjligt att kunna stå utan en vägg, eftersom det redan går i några sekunder. Nu måste jag bara hålla i det och öva öva öva ifall jag vill lära mig det. Styrkan är det egentligen inget fel på, utan snarare tekniken. Min teknik är just full fart framåt… Det kan vara farligt om jag inte har något/någon som tar emot mig om jag faller.

 

0

2 tankar kring ”Jag kan stå på händer!

  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag vill skriva testa här, men kanske ändå inte… Ifall man är osäker på sin förmåga att klara av att hålla upp sig, är det kanske inget att rekommendera. Men kanske testa att prova iaf 🙂
   Det är däremot myyyycket lättare i vatten

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *