Det är alltid bra med en plan, men…

Igår skrev jag för första gången på länge en träningsplan för veckan. Två dagar in, har jag redan fullständigt gjort om planen. Idag höll jag mig till planen och gjorde min yoga, men i övrigt kommer jag att kasta om passen huller om buller.

Det började igår när planen var att springa ett snabbare pass efter jobbet. Benen och kroppen hade orkat det, men jag hade inte räknat med att det skulle komma 10 cm snö. Gatorna var fulla med snö, slask, is och sörja om vartannat och jag var verkligen inte sugen på att springa intervaller i det vädret. Ville inte springa överhuvudtaget. Istället för att göra min yoga och springa intervaller idag, blev det styrketräning. Och tja, eftersom det blev styrketräning igår, blev det heller inga intervaller idag… Utan yoga. Som planerat.

Nu är istället träningsplanen för veckan som följer:

Onsdag: löpning distanspass
Torsdag: vila
Fredag: löpning långpass
Lördag: vila
Söndag: löpning snabbare pass/intervaller

Nu hoppas jag att vädret är på min sida och att jag kan springa mina pass som planerat. Eller det är klart att jag kan springa oberoende av väder, men ni fattar säkert vad jag menar. Jag vill inte springa i snöslask. Eller springa intervaller med tunga ben från styrketräningen. Jag vill ju ge kroppen bästa möjliga förutsättningarna att prestera bra.

1

2 tankar kring ”Det är alltid bra med en plan, men…

 1. Löpar-Åsa

  Men herregud, ska vi aldrig slippa snön???

  Här regnar det nu och till helgen ska det bli tvåsiffrig temperatur ute. Yay! Då kanske min lilla skog blir springbar??

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Idag har det regnat en massa så kanske kanske snön äntligen försvinner!

   Åh, tvåsiffrig temperatur! Som jag längtar efter det. Allt annat än minusgrader är bra 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *