Styrketräning och jägarvila

Det finns övningar jag tycker om, övningar jag är bra på och så finns de där andra. Övningar som jag vet att är bra för mig, men som jag sällan gör. För att de är jobbiga, eller för att jag inte är bra på dem. En sådan övning är jägarvila. När man ska sitta i 90 graders vinkel mot en vägg, så länge man kan. Vilken för mig betyder… inte speciellt länge. Benen börjar skaka nästan direkt och sedan är det bara pannben som gäller.

jägarvila

Eftersom jag nu ska börja träna mer specifik styrka inför mitt kommande maraton, kommer jägarvila vara en övning jag lägger till i mitt träningsprogram. Det är en bra övning för rumpan och benen. Idag tränade jag enligt mitt beprövade P90X program för benen. Där finns två versioner av jägarvila. I den första sitter man i 1 minut. Man växlar med att sitta i 90 grader och i lite högre position med 15 sekunders mellanrum. I den andra övningen sträcker man ut ena benet och växlar ben med 10 sekunders mellanrum. Mitt ben är inte direkt  högt uppe när jag ska sitta med ett ben 😉

Jag förväntar mig träningsvärk imorgon. Det brukar ofta komma efter benpass, oberoende vad jag tränat eller med vilka vikter. Nu ett par timmar efter mitt träningspass skakar benen fortfarande och det är en mör känsla i kroppen. Skönt att ta ut sig och få en endorfinkick. Viloveckor är kul, men träning är nog ännu bättre.

 

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *