Fyra resmål jag föll för

Jag gillar att resa och skulle gärna göra det mycket mer. Tyvärr finns det något som kallas livet som ibland kommer emellan. Katter ska vaktas, räkningar betalas och så måste man jobba också, för att kunna ha råd att resa och betala räkningar. För tillfället befinner vi oss (förhoppningsvis) i Kroatien och jag tänkte göra en tillbakablick över fyra resmål jag föll för. Idén fick jag från Daniela när hon listade fem resmål hon föll för.

London

Jag har varit till London tre gånger, första gången år 2001. Det är mitt ställe, mitt land. Jag drömde om språkresor till England i tonåren och jag ville bo i England. Det gjorde jag också senare.  London var/är som att komma hem. 2009 var jag där senast och även om jag varit där många gånger tidigare, kan jag alltid resa dit igen.

Paris

Om London är lite smutsigt, grått och dystert är Paris motsatsen 🙂 Nå, inte riktigt, men Paris är vackert, romantiskt och fint. Byggnaderna, arkitekturen, shoppingen, maten… Maten förtjänar nästan ett eget inlägg. Det var aldrig något problem med att hitta god mat i Paris. Varenda litet café eller restaurang hade god mat och gott vin. Jag minns att vi på något ställe beställde 0,5 liter vin och inte en hel flaska. Det kom i en flaska med kork-kork och inte som i Finland, på karaff från en bag-in-box. Varför minns jag sådant? Vet inte, men det har fastnat i minnet. 2014 var vi där.

Goa, Indien

I februari 2015 var vi till Goa, Indien. Vi visste knappt något om stället när vi bokade. Vi valde det i stället för någon Kanarieö, eftersom vi ville ha säker sol och värme den tiden på året. Plus att det ungefär kostade lika mycket som Kanarieöarna. Det visade sig vara ett utmärkt val. Indien överraskade verkligen positivt. Det var billigt, folk kunde engelska, människorna var trevliga, stranden, solnedgångarna och igen maten. Maten! Vi har aldrig ätit så gott som i Indien och så billigt. Indisk mat blev en favoritmat för mig, bara italiensk slår det. Jag drömmer fortfarande om garlic naan och hur jag än försöker, kan jag inte laga lika goda.

Sydney, Australien

När vi gifte oss fanns det en fråga i korsordet i vårt programblad. Drömresan skulle gå hit. Rätt svar var Australien. När vi skrev det tänkte vi att inte kommer vi att ha råd att resa dit. För vem reser till Australien? I januari 2016 landade vi i Sydney efter en lååång flygning. Det var precis så härligt, underbart, vackert, roligt som jag tänkt och föreställt mig. Det var en once in a lifetime resa. Jag skulle lätt kunna resa dit igen. Hade det bara varit liite närmare och med lite kortare flygresa, hade jag inte tvekat en sekund. Alla semesterresor framöver skulle gå dit. Jag har skrivit en massa inlägg om Australien, du hittar dem under resor uppe i balken.

favorit resmål

Vilket resmål föll du för?

0

2 kommentarer

  1. 5 resmål jag föll för. Svårt att välja 5 men utan längre tankemöda sååå. 1 Sydafrika. 2 Californien. 3 Norge så vacker natur. 4 Budapest el Prag. 5 Sri Lanka.

    • hopihopi

      15 juni, 2018 at 16:44

      Oj! Alla de lockar 🙂 Jag har bara varit till Norge av din lista och visst är det vackert där

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Hopihopi

Tema av Anders NorenUpp ↑