Hur svettig kan man bli?

Jag är konstant varm och svettig för tillfället. Inte ens jag fryser just nu, då måste det vara varmt. Temperaturen har visat på 31 på dagen och det är inte mycket svalare på kvällen heller. Jag är förvånad över att jag hittills har gjort mina planerade träningspass. Igår när jag slutade jobbet vid sju, var det fortfarande väldigt varmt ute. Medan jag väntade på bussen, reviderade jag redan hela min träningsplan. Jag tänkte att det finns ingen chans att jag vill springa i denna hetta. Jag blev svettig bara av att stå stilla i skuggan. Det kändes bättre (kallare) när jag kom hem och jag beslöt mig för att springa i alla fall.

svettig

Jag fick till ett riktigt bra träningspass trots värmen. Jag måste ha vant mig vid den när det varit varmt så länge. Jag tycker nämligen inte att jag klarat av att springa i värme tidigare. Eller, jag har sprungit, men jag har varit tvungen att kämpa. Jag har känt mig som en klubbad säl, fått huvudvärk, yrsel, blivit illamående. Tyckt att det har varit allmänt jobbigt och obehagligt. Nu tycker jag att det går, om inte jättebra, så bra. Betydligt bättre än det gjort tidigare. Svettfaktorn däremot, där har det inte skett några förbättringar 🙂

Jag svettas precis lika mycket som förut. Jag är illröd i ansiktet och svetten bara rinner. Inte några droppar i ansiktet, utan överallt. Håret ändrar färg för det är så blött och det klistrar mot ansiktet. Ibland undrar jag ifall det börjat regna, tills jag märker att det bara är mitt eget svett från håret som träffar mig.

Svettas du mycket när du tränar?

1

4 tankar kring ”Hur svettig kan man bli?

 1. Cecilia

  Ja, gud som jag svettas! Inte bara när jag springer utan på alla inomhus pass. Hinner knappt passera uppvärmningslåten när jag känner att det börjar koka i huvudet och det börjar rinna 🙂
  Tur att fler är som jag haha

  Svara
 2. Tobias

  Jag svettas extremt mycket när jag tränar. Ibland har det känts onormalt. Jag tog kontakt med en läkare på Svettkliniken efter att ha läst https://svettklinikenstockholm.se/svettas-for-mycket-under-traning/ Fick svaret att så länge svettningen inte påverkar dig i vardagen, dvs när du inte tränar, eller i valet av träningsaktiviteter är det ofarligt. Man kan stoppa eller lindra svettningen i håret genom att injicera ett läkemedel. För mig kändes det först lite överdrivet men om sommaren 19 blir lika varm som förra året, är jag villig att testa för att kunna träna dagtid.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Läkemedel i hårbotten känns som överkurs, men visst är det något att fundera på. Jag tycker inte att jag påverkas lika mycket av värmen mer, kanske jag har vant mig eftersom förra sommaren var så varm

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *