Träningsplaner vecka 29

Förra veckan blev en riktigt bra träningsvecka och det känns som om jag är back on track med maraton. Förra veckan blev det ett bra långpass löpning, ett bra långpass cykling, intervaller och vanlig distanslöpning. Den här veckan borde jag kunna träna lika bra, det är i alla fall inte jobbet som hindrar mig. Dessutom börjar jag semester på fredagen och sedan har jag mer tid. Värmen däremot kan komma att  bli ett problem. Det har lovats närmare 30 grader hela veckan, varmt från tidig morgon till sen kväll. Oberoende av vilken tid på dygnet jag tränar, kommer jag att få svettas. Rejält. Mina träningsplaner är därför den här veckan lite lösare än normalt. Med väderreservation.

vecka 29

Träningsplaner vecka 29

Måndag: löpning, distanspass med fartökning
Tisdag: styrketräning plus stretch
Onsdag: vila
Torsdag: löpning, intervaller
Fredag: valfritt
Lördag: löpning, långpass
Söndag: vila

Löpningen är det som känns viktigast och i ordningen långpass, intervaller och distanspass. Förra veckan sprang jag långpass på 19,3 kilometer. Den här veckan vill jag kommer över 20, upp mot 23. Ifall det är varmt på helgen, kommer jag antagligen att köra med samma taktik som sist. Cykla till motionsslingan, ha mycket vatten med och springa varv på varv på varv. Tråkigt visst, men på det sättet får jag i alla fall träningen gjord.

Intervallerna tänker jag att jag följer ur träningsprogrammet. Där finns alltid en bra variation av intervaller, det är olika varje vecka. Distanspasset är det pass som jag funderar minst på. Det blir vad det blir. Totalt vill jag springa över 40 kilometer den här veckan. Förra veckan slutade på 35,2. En fem kilometers ökning känns inte orimligt.

Styrketräningen kombinerar jag med stretch. När jag registrerar mina pass på jogg.se brukar jag kalla dem för löpstyrka. Jag brukar först göra mina vanliga styrkeövningar som knäböj, utfall, planka, armhävningar osv. Jag avslutar alltid med stretch, mycket baksida lår och höften. Jag har inte yogat på ett tag, men på det här sättet får jag in lite rörlighet.

Fredagens valfria pass är att jag går på känsla. Jag vill inte träna något som påverkar långpasset nästa dag, men kanske jag vill cykla igen. Eller yoga. Eller ta en promenad. Eller kanske ta en cider på en uteservering och fira att semestern börjar?

 

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *