Yogan, du har varit saknad

Som jag har saknat yogan och träning överlag. Idag blev det en mjukstart med ett kort yogapass via youtube. Jag riktigt kände i kroppen hur gott det gjorde. Jag var/är så stel och det knakade och brakade överallt i kroppen. Jag kom inte alls i positioner. Instruktören på videon var bara böj framåt, rör vid tårna. Jag… Rörde vid knäna. Jag var tvungen att skratta ibland, för jag var inte ens nära. Vad har hänt?

Eller jag vet ju vad som har hänt. Jag har inte gjort ett yogapass på nästan en månad. Det är klart att jag blir stel under tiden. Jag måste ju självklart upprätthålla flexibiliteten och mjukheten i musklerna. Nu tog det tvärstopp och det stramade mest överallt. Men oj, så skönt det var i vissa positioner.

yogan du har varit saknad

Jag kände hur spänningarna släppte. Liiiiite. Det blev också en påminnelse om att jag måste hålla igång yogan ifall jag vill fortsätta vara smidig och mindre stel. Nu hade jag i och för sig inte kunnat yoga under min förkylning, för en stor del av yogan är andningen. Jag hade inte kunnat andats genom nästan när jag var sjuk och att göra övningar där man ska böja sig framåt hade bara varit en pina. (Utöver det faktum att man inte ska träna när man är sjuk.)

Idag kunde jag andas bra och det var nog en bidragande orsak till att njöt så mycket av yogan. Jag kunde koncentrera mig och hittade ett lugn. Även om det var  jobbigt och stelt, var det samtidigt skönt. Skönt att kunna djupandas och faktiskt känna hur det hjälpte. Ah, mumma!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *